Η προτεινόμενη δράση έχει ερευνητικό χαρακτήρα, ο οποίος εστιάζει στην ανάδειξη μιας διαλεκτικής συνομιλίας μεταξύ του τόπου και των σύγχρονων εικαστικών μορφών και των εκφορών του θεωρητικού λόγου. Αναπτύσσεται ως μία ιδέα ενός συλλογικού, πειραματικού δρώμενου δημόσιας σύγχρονης τέχνης όπου συμμετέχουν Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες, επιστήμονες και θεωρητικοί (κοινωνιολόγοι, περιβαλλοντολόγοι, ανθρωπολόγοι, ιστορικοί και θεωρητικοί της τέχνης, μουσειολόγοι, λογοτέχνες) δημιουργώντας εναλλακτικές εικαστικές ιστορίες, αναπαραστάσεις και δρώμενα γύρω από την ιδέα της βίωσης του στοιχείου της άμμου και της θαλάσσιας ακτογραμμής.
Το συλλογικό έργο της συμμετοχικής εικαστικής δράσης του Δημ. Σχολείου Θερμής, παρουσιάζεται στην Έκθεση "Πιλοτικές δράσεις για τα Δίκτυα των Λαϊκών Τεχνιτών και το Εικαστικό Τοπίο του Βορείου Αιγαίου" από 9-18 Μαΐου στην αίθουσα εκδηλώσεων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Διοργάνωση ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ Κοιν.Σεπ και «[e- Aegean CulTour -Art & Action Network]: ΠΑΝΕΠΙΣΤΉΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ. Καθημερινά 10.00 π.μ - 14.00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Μυτιλήνη - Λέσβος. Στην έκθεση μετά από συνεννόηση πραγματοποιούνται παρουσιάσεις και εργαστήρια για σχολεία, ομάδες και ενδιαφερόμενο κοινό.
Πρόσκλησης Ενδιαφέροντος προς εικαστικούς καλλιτέχνες, θεωρητικούς τέχνης και πολιτισμού, λογοτέχνες για συμμετοχή σε έκθεση με τίτλο "Η σοφή ελιά”, με θέμα την ιδέα της βίωσης του πολιτισμού της ελιάς, η οποία θα λάβει χώρα στα τέλη Οκτωβρίου (2022) στη Μυτιλήνη. Η ελιά αποτελεί ένα κυρίαρχο στοιχείο και σύμβολο γνωριμίας με τον τόπο, το τοπίο, τους ανθρώπους και τις κοινότητες, οικοδομώντας μία νέα σχέση διαλόγου ανάμεσα στις κοινότητες και στους συμμετέχοντες εικαστικούς και θεωρητικούς. Στο νησί της Λέσβου υπάρχει σημαντικό αρχειακό υλικό, αλληλένδετο με τα ιδιαίτερα ανθρωπολογικά, πολιτισμικά, ιστορικά, γεωπολιτικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά της ευρύτερης περιοχής. Οι υλικότητες του Λέσβιου γεωγραφικού τοπίου και τα πυργόσπιτα λειτούργησαν ως τόποι ηρωικών προσώπων και των οικογενειών ειδικά ιστορικών ζωγράφων όπως ο Θεόφιλος Χατζημιχαήλ συμπυκνώνοντας την ιστορία του τόπου.
Topic: ΕΚΦΡΑΣΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ, ΑΦΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΕΑΥΤΟΣ Date: Jan 17, 2021 10:53 Athens COPY URL https://aegean-gr.zoom.us/rec/play/E5WZVVSCAcM8QJ8G1aDrxJuyGaMXyjg4aXFzEa1FCXhShFyBthSStUkXIhnixYexhSvlCEqHNFcEHjd4.PzfdO3Up6fPg7Z7x?continueMode=true Share recording with viewers: https://aegean-gr.zoom.us/rec/share/LfngVlwIB0Vcqj2Kb69DY-tPPczBKJjjEOsGOv2TY5Vmse2t7JJHHkC9AE2Dz9d4.NUtFkdUzU4p0PaQU
Θεματικές εκδηλώσεις, έκθεση και έρευνα δράσης βασισμένη στην Τέχνη. με τίτλο: Γυναίκα: Μητέρα-Εταίρα/Εργάτρια/Δούλα-Νοσταλγικός Εαυτός. Διαλεκτικές Ανδρικές Εν-Εικονίσεις Του ερευνητή καθηγητή κοινωνιολογίας, Σωτήρη Χτούρη Στα πλαίσια του Δι - Ιδρυματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών "Εφαρμοσμένη Κλινική Κοινωνιολογία και Τέχνη"